2 juni controlebericht NL-Alert

Maandag 2 juni rond de klok van 12:00 uur zendt de overheid een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Wanneer je het bericht ontvangt, weet je zeker dat jouw mobiel juist is ingesteld voor NL-Alert. Zo ben je direct op de hoogte als er echt een noodsituatie is. Aan de hand van het controlebericht kun je nagaan of jouw telefoon juist is ingesteld om NL-Alert te ontvangen. Ga nu naar de NL-Alert instelhulp en stel je mobiel in.

Vanaf 12 mei tot en met 2 juni 2014 voert de Nationaal Co├Ârdinator Terrorismebestrijding en Veiligheid een landelijke publiekscampagne. Doel van de campagne is het publiek bekend te maken met NL-Alert, hoe je NL-Alert kunt instellen op je mobiele telefoon en het aankondigen van het NL-Alert controlebericht. NL-Alert is een alarmmiddel voor op de mobiele telefoon. Met NL-Alert kan de overheid mensen in de directe omgeving van een noodsituatie met een tekstbericht informeren. In het bericht staat specifiek wat er aan de hand is en wat je op dat moment het beste kunt doen. Zo kunnen meer mensen worden bereikt en worden mensen beter ge├»nformeerd. NL-Alert wordt ingezet bij levens- of gezondheidsbedreigende situaties, zoals een grote brand waarbij giftige rook vrijkomt, explosiegevaar of een overstroming.