Explosief uit woning Hilversum gehaald

Zaterdagochtend 11 oktober werd door agenten een bezoek gebracht bij een woning aan de Johannes Geradtsweg in Hilversum. Dit in verband met een openstaande boete bij het CJIB van één van de ingeschreven bewoners van dit adres. Deze persoon was niet in de woning aanwezig. Twee andere personen die wel in de woning aanwezig waren, lieten de agenten binnen. Eenmaal binnen werden drugsgerelateerde goederen en verdovende middelen aangetroffen. Hierop werd besloten een onderzoek in de woning te starten.

Tijdens dit onderzoek werd in de woning een verdacht voorwerp aangetroffen lijkend op een explosief. De bomverkenner van de politie besloot tot het inroepen van de Explosieven Opruimingsdienst van Defensie (EOD). Het bleek te gaan om een zelfgemaakt explosief.

Uit voorzorg zijn vervolgens in een straal van 50 meter woningen ontruimd. De EOD heeft het zelfgemaakte explosief uit de woning verwijderd en op een andere locatie tot ontploffing gebracht. Na verder onderzoek in de woning heeft de politie het sein veilig gegeven. Hierna konden omwonenden terug naar hun huis. De politie doet verder onderzoek naar dit incident.

Voor meer informatie over dit incident kunt u contact opnemen met de gemeente Hilversum via het nummer 14035.