Minister Plasterk steekt hulpverleners hart onder de riem

Op 30 december jl. bracht minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties de heer R. (Ronald) Plasterk een bezoek aan de hulpverleners uit de regio Gooi en Vechtstreek.

De minister sprak tijdens dit bezoek met politieagenten en brandweermensen over het thema ‘agressie en geweld’ en dan in het bijzonder tijdens de jaarwisseling. In de toespraak die volgde deed minister Plasterk een beroep op burgers om “er vooral een gezellige jaarwisseling van te maken” en met je “poten van de hulpverleners af te blijven”. Dat alles onder het mom van “doe ff normaal!”

(foto: R.Macco)

(foto: R.Macco)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tot slot reikte de minister de handreiking ‘Samenwerken aan een veilig oud en nieuw’ uit. Deze handreiking beschrijft maatregelen die hulpverleningsinstanties kunnen nemen om agressie en geweld tijdens uitvoering van het werk terug te dringen.

(foto: R. Macco)

(foto: R. Macco)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(foto: R. Macco)

(foto: R. Macco)