Werkbezoek minister Van der Steur aan meldkamer in Naarden

Woensdag 5 augustus bracht minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie een werkbezoek aan de Meldkamer in Naarden. Dat is in onze regio de plek waar 112 meldingen binnenkomen die om snel ingrijpen van politie, brandweer of de ambulancedienst vragen.

foto bezoek van der steur

De minister werd ontvangen door de Naardense burgemeester Joyce Sylvester en door de Huizense burgemeester en portefeuillehouder regionale brandweer Fons Hertog.

De meldkamer van Gooi en vechtstreek bestrijkt geografisch gezien een kleiner gebied dan de meeste andere meldkamers in Nederland en is dan ook wat kleiner van opzet. Aan de hand van een simulatie kreeg de minister een inkijkje in de werkwijze van een kleinschalige meldkamer bij grotere incidenten.

Verder sprak hij met enkele centralisten die op de meldkamer werken  en met sleutelpersonen binnen de regio op het gebied van rampenbestrijding: John van der Zwan (commandant brandweer), Willem Woelders (plaatsvervangend eenheidschef politie Midden-Nederland), René Ton (directeur regionale ambulancevoorziening) en René Stumpel (directeur publieke gezondheid).
van der steur 3a

van der steur 6

van der steur 4