Nieuwe noodverordening Gooi en Vechtstreek – 1 juli 2020

De voorzitter van Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek heeft op dinsdag 30 juni 2020 een nieuwe noodverordening vastgesteld ter voorkoming van verdere verspreiding van het coronavirus.

Versoepelingen vanaf 1 juli

De nieuwe noodverordening geldt vanaf woensdag 1 juli 2020. De verordening is zoals gebruikelijk gebaseerd op landelijk beleid. We gaan van een intelligente lockdown naar algemene regels voor binnen en buiten.

Basisregels blijven nodig

De versoepelingen van de coronamaatregelen zorgen voor meer ruimte. Om die ruimte te kunnen behouden en een tweede besmettingsgolf te voorkomen, is het nodig dat iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt. Houd 1,5 meter afstand en vermijd drukte. Was vaak uw handen. Werk zo veel mogelijk thuis. En bent u verkouden of heeft u klachten? Blijf thuis en laat u testen.

Bekijk de nieuwe noodverordening op de pagina ‘Documenten  en publicaties‘ op deze website. Heeft u vragen over wat de nieuwe noodverordening voor u betekent? Neem dan contact op met uw gemeente.