Aangescherpte coronamaatregelen vanaf 29 september

Het aantal coronabesmettingen en ziekenhuisopnames neemt snel toe. Met elkaar moeten we het aantal contactmomenten sterk terugdringen. Daarom heeft het kabinet landelijke maatregelen aangekondigd. Deze gaan in op dinsdag 29 september om 18.00 uur en gelden in ieder geval voor drie weken.

De maatregelen zijn nodig om strengere maatregelen en verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Een overzicht van alle aangekondigde maatregelen is te vinden op de website van de Rijksoverheid. Ze zijn ook samengevat in een factsheet.

Basisregels blijven gelden

Naast de aangekondigde maatregelen blijven de basisregels gelden:

  • Heeft u gezondheidsklachten? Blijf thuis en laat u testen
  • Werk thuis, tenzij het niet anders kan
  • Houd 1,5 meter afstand
  • Vermijd drukke plekken
  • Was vaak uw handen en nies in uw elleboog