Nieuwe teststraat Bussum

GGD Gooi en Vechtstreek heeft op woensdag 2 september een nieuwe, grotere testlocatie geopend bij sportcomplex de Zandzee in Bussum. De locatie op de Brinklaan in Bussum is nu gesloten.

De herfst is een jaargetijde waarin meer mensen griepachtige klachten krijgen die passen bij het coronavirus. De verwachting is dat dit een toename van het aantal testafspraken met zich meebrengt. GGD Gooi en Vechtstreek anticipeert hierop met de opening van een nieuwe, grotere testlocatie. Op dat moment sluit de locatie op de Brinklaan in Bussum. Ook de optionele testlocatie in Loosdrecht is komen te vervallen.

Centraal gelegen locatie

In samenwerking met de gemeente Gooise Meren heeft de GGD een testlocatie gevonden bij sportcomplex de Zandzee in Bussum. Met deze centraal in de regio gelegen en goed bereikbare locatie kan goed worden opgeschaald op het moment dat meer mensen (milde) klachten krijgen en zich laten testen. Daarnaast zijn de testers daar goed beschermd tegen weer en wind en kunnen zij gebruik maken van de faciliteiten van de Zandzee.

Snel traceerbaar

Als iedereen met (milde) klachten zich laat testen, is snel te traceren waar het virus oplaait. Met het bron- en contactonderzoek krijgt de GGD in beeld hoe het zich over de bevolking verspreidt om het vervolgens de kop in te kunnen drukken.

Laat je testen

Blijf bij (milde) klachten thuis en laat je testen. Het maken van een testafspraak kan online of via het landelijke afsprakennummer 0800 – 12 02, dagelijks van 08:00 tot 20:00 uur.