Veiligheidsregio ontraadt viering Halloween en Sint-Maarten

Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek ontraadt de viering van Halloween en Sint-Maarten met klem. Ook kerstmarkten vinden geen doorgang.

Op 31 oktober wordt Halloween gevierd in een aantal gemeenten in de regio Gooi en Vechtstreek en op 11 november Sint-Maarten. Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek raadt de inwoners van de betreffende gemeenten met klem aan om de viering van beide feesten op een alternatieve manier in te vullen, om nieuwe besmettingen met het coronavirus te voorkomen. De dringende oproep vanuit de veiligheidsregio is om niet langs de deuren te gaan dit jaar en beide feesten thuis in kleine en huiselijke kring te vieren.

Op advies van Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek zullen ook kerstmarkten dit jaar geen doorgang vinden. Deze zullen door de gemeenten in de regio niet worden vergund. Wat de gevolgen zijn voor de viering van Oud en Nieuw is nog niet bekend. Hierover neemt de veiligheidsregio naar verwachting na 9 november 2020 een besluit.

Eerder heeft Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek al besloten om de sinterklaasintochten en andere sinterklaasoptredens niet door te laten gaan. Digitale alternatieven zijn ruim voorhanden en de veiligheidsregio adviseert hiervan gebruik te maken. Op basisscholen en sportverenigingen worden wel mogelijkheden gezien om toch aandacht te besteden aan het kinderfeest.