62 kilo zwaar vuurwerk ingeleverd in Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek

Op maandag 28 en dinsdag 29 december kon anoniem vuurwerk worden ingeleverd bij vier scheidingsstations binnen de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek. Wie op deze dagen illegaal vuurwerk inleverde, kreeg geen boete. In totaal is er 62 kilo zwaar vuurwerk ingeleverd (waaronder o.a. cobra’s, strijkers en lawinepijlen) bij de GAD-locaties in Huizen, Weesp, Bussum en Hilversum.

Voorzitter van de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek, Pieter Broertjes is tevreden met dit resultaat. “Het is goed om te zien dat mensen aan de oproep gehoor hebben gegeven. Hiermee hopen we de druk op de politie, handhaving en zorg tijdens en rondom de jaarwisseling te verlichten. Alles wat is ingeleverd wordt vernietigd door en kan dus niet meer zorgen voor overlast en gevaarlijke (thuis)situaties.”