Burgemeester Pieter Broertjes minimaal twee maanden vervangen vanwege ziekte

Burgemeester Pieter Broertjes is deze week opgenomen in het ziekenhuis met een zware infectie. Hij heeft Encefalitis (hersenontsteking). Herstellen van Encefalitis duurt tenminste twee maanden, waarvan de burgemeester de aankomende twee weken in een ziekenhuis wordt behandeld.  

Burgemeester Joan de Zwart-Bloch (gemeente Blaricum) neemt zijn voorzittersfunctie in de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek tijdelijk waar.

Loco-burgemeester Karin Walters neemt zijn burgemeesterstaken gedurende zijn ziekte tijdelijk waar.

De familie is geroerd door de vele reacties en zichtbare betrokkenheid van bewoners bij de burgemeester. Vanaf vandaag hebben alle kerken en de moskee in Hilversum haar deuren geopend voor bewoners van Hilversum om betrokkenheid  te tonen. Door te bidden, maar ook door een kaartje of een briefje achter te laten voor de burgemeester. Op verzoek van de familie worden bloemen voor de burgemeester naar de Vituskerk gebracht.

Ook bij de gemeente komen veel vragen over de burgemeester binnen. Bewoners mogen ook kaarten en brieven naar de gemeente sturen via postbus ‪9900, 1201 GM Hilversum.

Alle kaarten en brieven, ook van de kerken en moskee, worden een aantal maal per week naar de burgemeester gebracht.